Opskrifter

Hjemmebag: 3 slags vafler

Fredag, 20. august 2021Af Line Holt Nielsen Foto: Maria Fabricius TegnerFoto: Maria Fabricius Tegner
Nybagte vafler smager og dufter skønt. Her får du opskrifterne på tre salgs vafler, som er søde og sunde. Den sunde vaffel kan spises som morgenmad.
3 slags vafler

Kakaovafler

(4 stk.)

  • 80 g mørk chokolade
  • 40 g smør
  • 2 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1½ dl hvedemel
  • 1½ spsk. rent kakaopulver
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¾ dl mælk

Prøv også: 3 slags søde og sunde vafler: kokos-, banan- eller spinatvafler

Fremgangsmåde:

Smelt hakket chokolade og smør i en lille gryde. Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, og vend chokoladeblandingen og mælken i.

Bag dejen i et vaffeljern, evt. i lidt smør, i et par minutter, så vaflerne er svampede i midten og sprøde udenpå.

Prøv også: Hjemmebag: 3 slags smagfulde pandekager

Morgenmadsvafler

(4 stk.)

  • 2 dl mysli
  • 2 dl mælk
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg
  • Smør eller smagsneutral olie til bagning

Prøv også: Bag donuts: 3 lækre opskrifter på donuts

Fremgangsmåde:

Bland mysli, mælk, kanel og salt, og lad det trække køligt i 15 minutter.

Rør æggene i ét ad gangen. Bag vaflerne i et vaffeljern i lidt smør eller olie.

Servér f.eks. med udskåret frisk frugt og skyr.

Prøv også: Store vaffeldag: 4 søde og sunde vafler

Kanelsneglevafler

(12 stk.)

  • ¾ dl mælk
  • 15 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. stødt kanel
  • Ca. 275 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 50 g smør

Remonce:

  • 100 g blødt smør
  • 110 g rørsukker
  • 1½ tsk. stødt kanel

Prøv også: Hjemmelavede sunde og søde fristelser

Fremgangsmåde:

Lun mælken, så den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Pisk æg i ét ad gangen. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Bland kanel, mel og salt. Sigt ca. ²/₃ af melblandingen i dejen, og ælt godt.

Ælt smør i dejen lidt ad gangen, og tilsæt resten af melblandingen, når smørret er helt indarbejdet i dejen. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve tildækket i 45 minutter.

Remonce: Bland alle ingredienserne til remoncen sammen til en ensartet masse.

Rul dejen ud i et rektangel. Smør remonce på, og rul dejen som en roulade. Skær 10-12 brede skiver. Tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve 15 minutter ved stuetemperatur. Læg 1 kanelsnegl midt på vaffeljernet, og bag den ved middel varme i ca. 3 minutter.

Tip: Vær ikke nervøs for, at fyldet løber ud. Det karamelliseres på ydersiderne af vaflen.

Prøv også: 3 slags pandekager med bær