Karins sunde formbrød
Ingredienser til sundt formbrød
(2 stk.)
2 dl havregryn
7 dl vand
1 dl hørfrø
50 g gær
1 dl vand
3 tsk. salt
2 spsk. honning
2 spsk. olie
1 kg hvedemel
Fremgangsmåde
Kog havregrynene op med vandet, tilsæt hørfrøene og lad det afkøle. Rør gæren ud i vand og kom det i havregrøden sammen med salt, honning og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i 45 min. Form dejen til to brød, kom dem i to smurte brødforme og lad dem hæve i yderligere 30 min. Stil brødene nederst i en 225° varm ovn, giv dem 5 min., sænk varmen til 200° og bag dem i yderligere 25 min. Tag brødene ud af formene og giv dem yderligere 10 min. uden forme.
Bageopskrift: Karin Bang Wittenborn
Tilbehør til dit formbrød? Se vores opskrift på rullepølse og fedtegrever
Masser af godt brød
Find opskrifter på groft brød, lyst brød og skønne boller - her er lidt for enhver smag