Lakse-spinattærte med porrer
Ingredienser til lakse-spinattærte med porrer
(4 pers)
Dej
120 g hvedemel
60 g groft mel
40 g smør
1 tsk. salt
Lidt koldt vand
Fyld
3 æg
1 dl yoghurt, 1-3%
1 skalotteløg
300 g hel spinat, evt. frost
2 porrer
2-3 skiver
røget laks
Salt og peber
50 g revet ost, f.eks. emmentaler
Tilbehør
Tomatsalat
Saml dejen hurtigt, evt. på en foodprocessor, rul den ud og kom den i en smurt tærteform. Forbag med alufolie over ved 200° i 10 min. Pil og hak skalotteløget. Rens porrerne og skær dem i ringe. Skyl spinaten. Damp porrerne i lidt vand i 3 min., tilsæt spinaten og sluk. Den falder sammen ved eftervarmen. Dræn spinat og porrer for væde og rør laks i små stykker og de øvrige ingredienser i. Kom fyldet i den forbagte tærtebund og bag den færdig ved 200° i 35-40 min.
Servér med tomatsalat til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Hornfisk med kartofler
Torsk med indisk karry