Ingredienser til lyst surdejsbrød
(2 stk.)
12 g gær, ¼ pk.
6 dl vand
280 g hvedesurdej
1 spsk. salt
Ca. 1 kg hvedemel
Fremgangsmåde til lyst surdejsbrød
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til en jævn dej. Dæk skålen med plastfolie og lad dejen hæve et lunt sted i 2-3 timer. Sæt ovnen på højeste temperatur og evt. varmluft. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, del den og form 2 brød. Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve, til ovnen er varm. Rids brødene med en skarp kniv, sæt dem i ovnen og sprøjt lidt vand ind, inden du lukker lågen. Bag dem 10 min., sænk varmen til 175º varmluft og 200º i almindelig ovn og bag brødene yderligere 35-40 min. Afkøl dem på en rist under et viskestykke.
Ingredienser til surdej
100 g groftrevet æble uden skræl
250 g hvedemel
2 dl vand
Fremgangsmåde til surdej
Rør alle ingredienser sammen. Lad dejen stå 2-3 døgn og rør i den morgen og aften. Surdejen er klar, når den bobler fint. Når dejen til brødet er klar, kan du tage lidt af dejen fra og ælte den med 30-40 g vand og 30-40 g mel. Sæt dejen i køleskabet, og efter en uge har du surdej til næste gang, du vil bage brødet.
Tip: Det er vigtigt at brødene får hævet længe nok.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Syrnet kartoffelbrød
Boller med surdej
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)