Opskrifter

Påske-baguettes med sesamfrø og gurkemeje

Søndag, 1. april 2012Opdateret 3. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen
Disse baguettes er rigtig fine brød at stille frem på påskebordet. De er nemme at lave, og så smager de fantastisk - kan bruges som tilbehør eller med pålæg på.
2 t og 45 min
2 stk
Påske-baguettes med sesamfrø
½ dl sesamfrø
25 g gær
2 spsk. olie
Revet skal af ½ usprøjtet citron
3 dl håndvarmt vand
150 g fint majsmel
½ spsk. gurkemeje
1½ tsk. salt
Ca. 300 g pizzamel
Drys
Sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Rør sesamfrø, gær, olie, citronskal og vand sammen med majsmel.
  2. Tilsæt de øvrige ting, hold lidt mel tilbage og ælt det i lidt ad gangen, så dejen ikke bliver for fast.
  3. Ælt dejen smidig og glat på godt 5 min. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 2 timer.
  4. Form dejen til 2 baguettes.
  5. Drys sesamfrø på en plade med bagepapir og vend de to baguettes i frøene.
  6. Rids brødene og lad dem efterhæve lunt tildækket i ¾ time.
  7. Bag dem på mellemrillen ved 225° i ca. 25 min. Afkøles på en rist.