Opskrifter

Pestoboller

Torsdag, 19. august 2010af Redaktion
Gode boller med fyld

(12 stk.)

4 dl mælk
50 g gær
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 dl grahamsmel
Ca. 575 g hvedemel

Fyld
1 dl pesto
½ dl finthakkede pinjekerner

Pensling
Sammenpisket æg
Flagesalt

Lun mælken. Smuldr gæren i mælken og rør det glat. Tilsæt salt, sukker, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen blank og smidig med mere mel. Lad den hæve lunt tildækket ¾ time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Rul den ud i en firkant ca. 60 x 40 cm. Del dejen i 6 ens firkanter ved først at dele dejen på langs i 2 brede strimler, som bagefter hver deles i 3 firkanter. Del hver firkant i trekanter fra hjørne til hjørne. Bland pesto og pinjekerner og læg en klat på hver trekant. Fold den ene dejspids ind over fyldet og læg dejspidsen under bollen. Løft dejspidsen fra midten og tryk den fast på midten. Løft det sidste hjørne op over bollen og fold det ind under bollen på modsatte side. Tryk kanterne til. Læg bollerne på plade med bagepapir og lad dem efterhæve til næsten dobbelt størrelse ca. 25 min. Pensl med æg og drys salt på. Bag bollerne på midterrillen ved 225° 12-13 min.
For at pestoen fordeles bedre i bollerne og ikke løber ud under bagningen, foldes dejen, og kanterne trykkes til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Se flere opskrifter på brød her...
Lavendelbrød
Majsbrød
Boghvedeboller