Opskrifter

Rundt påskebrød bagt med hele æg i små reder

Fredag, 3. april 2009Opdateret 3. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen
Dette påskebrød er bagt med hele æg, som under bagningen bliver ”hårdkogte”. Brødet smager godt til salat eller sammen med sild.
1 t og 30 min
Påskebrød bagt med æg
50 g smør
3 dl vand
35 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Ca. 550 g mel
5-6 hele æg
Pensling
Sammenpisket æg

Fremgangsmåde

OBS: Hvis æggene er tyndskallede, revner de måske de sidste par min. i ovnen, men det betyder ikke noget for smagen.

  1. Smelt smørret og kom det i bageskålen.
  2. Tilsæt vandet og smuldr gæren heri.
  3. Kom sukker og salt i og tilsæt melet af et par gange, til dejen har passende konsistens.
  4. Ælt dejen godt igennem på bordet og lad den hæve et lunt sted ca. 1 time.
  5. Ælt dejen let igennem på bordet og tag lidt fra til pynt omkring æggene.
  6. Form resten af dejen til et rundt brød og læg det på et stykke bagepapir på bagepladen.
  7. Skyl og tør æggene.
  8. Stik dem ned i dejen i en rundkreds.
  9. Del resten af dejen i 6 stykker og tril hvert stykke i en tynd pølse.
  10. Sno pølserne og læg dem om æggene som en rede.
  11. Lad brødet efterhæve lunt tildækket 30-40 min.
  12. Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det 30-35 min. ved 200° på nederste ovnrille.