Opskrifter
Rundt påskebrød bagt med hele æg i små reder
Fredag, 3. april 2009Opdateret 3. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen
Dette påskebrød er bagt med hele æg, som under bagningen bliver ”hårdkogte”. Brødet smager godt til salat eller sammen med sild.

1 t og 30 min
Påskebrød bagt med æg
50 g smør
3 dl vand
35 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Ca. 550 g mel
5-6 hele æg
Pensling
Sammenpisket æg
Fremgangsmåde
OBS: Hvis æggene er tyndskallede, revner de måske de sidste par min. i ovnen, men det betyder ikke noget for smagen.
- Smelt smørret og kom det i bageskålen.
- Tilsæt vandet og smuldr gæren heri.
- Kom sukker og salt i og tilsæt melet af et par gange, til dejen har passende konsistens.
- Ælt dejen godt igennem på bordet og lad den hæve et lunt sted ca. 1 time.
- Ælt dejen let igennem på bordet og tag lidt fra til pynt omkring æggene.
- Form resten af dejen til et rundt brød og læg det på et stykke bagepapir på bagepladen.
- Skyl og tør æggene.
- Stik dem ned i dejen i en rundkreds.
- Del resten af dejen i 6 stykker og tril hvert stykke i en tynd pølse.
- Sno pølserne og læg dem om æggene som en rede.
- Lad brødet efterhæve lunt tildækket 30-40 min.
- Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det 30-35 min. ved 200° på nederste ovnrille.

Hjemmebag
Madbrød med pesto og feta

Hjemmebag
Små, gyldne påske-madbrød med gurkemeje og cheddar