(6-8 pers.)
Tærtedej
1 dl grahamsmel
150 g hvedemel
½ tsk. salt
100 g koldt smør
5 spsk. kold mælk
Fyld
1 squash
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
5 tomater
100 g feta i tern
1 dl fromage frais
1 dl piskefløde
3 æg
½ tsk. salt
1 dåse koncentreret tomatpuré
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
Frisk basilikum til pynt
Bland mel og salt sammen i en skål. Smuldr smørret i melet. Saml dejen med mælken og ælt den hurtigt sammen.
Tryk dejen jævnt ud i en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Prik bunden med en gaffel og bag den i ovnen ved 200° i 10 min. Skær squashen i skiver, pensl med lidt olie og grill dem på en grillpande eller steg dem på en almindelig pande. Krydr med salt og peber.
Skær tomaterne i skiver og læg dem taglagt med squashene i den forbagte bund. Fordel fetaen jævnt ovenpå. Pisk fromage frais, piskefløde, æg, salt, tomatpuré, hvidløg og timian sammen i en skål og hæld blandingen over tærten.
Løft grønsagerne lidt med en lille kniv, så æggemassen fordeler sig jævnt i hele tærteformen. Drys med oregano. Bag tærten i ovnen i ca. 40 min., til æggemassen er gyldenbrun og føles fast. Pynt med frisk basilikum.
Server evt. hertil en Brøndums Snaps.
Madopskrift: Aalborg Akvavit
Find flere opskrifter her...
Skaldyrstærte med rød peberfrugtcreme
Spinattærte med gedeost
Kartoffelsalat med rygeost
Find flere tærter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)