(6 pers.)
Tærtedej
75 g grahamsmel
125 g hvedemel
1 tsk. salt
75 g koldt smør
¾ dl mælk
500 g spinat
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 æg
1½ dl piskefløde
Salt og peber
200 g gedeost
Evt. lidt revet muskatnød
Bland mel og salt sammen i en skål. Smuldr smørret i melet. Saml dejen med mælken og ælt den hurtigt sammen. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform på ca. 26 cm i diameter. Det er ikke nødvendigt at smøre formen. Stil formen i køleskabet i 30 min.
Prik tærtebunden med en gaffel og bag den 15 min. ved 180°. Tag den ud af ovnen. Skyl spinaten grundigt. Hak løg og hvidløg fint og svits det i olien.
Tilsæt spinaten og svits den, til den er faldet helt sammen. Lad det dryppe af i en sigte. Pisk æg og fløde sammen med salt, peber og evt. lidt muskatnød.
Vend spinaten i æggemassen og hæld blandingen i tærtebunden. Skær gedeosten i 1 cm tykke skiver, halver dem evt. og læg dem oven på spinaten.
Bag tærten 20 min. ved 200° til spinaten er fast, og gedeosten er let gyldenbrun.
Server evt. hertil en Aalborg Nordguld Aquavit.
Madopskrift: Aalborg Akvavit
Find flere opskrifter her...
Sommertærte med feta
Pikant tærte med skinke og champignon
Makrelmousse
Find flere tærter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)