3 hverdagsretter med gulerødder
Wok-nudler med tigerrejer
(2 personer)
- 125 g fuldkornsnudler
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 125 g grønne bønner
- ½ dl sød chilisauce
- 2 tsk. Sojasauce
- Limesaft
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- ½ rød chili (med eller uden kerner)
- 150 g rå tigerrejer (pillede og afdryppede)
- 2 spsk. saltede peanuts
- 1 håndfuld frisk koriander
Prøv også: 3 retter med tomater til hverdagen
Fremgangsmåde:
Kog nudlerne. Skær løget i strimler, og gulerødderne i tynde skiver. Nip bønnerne, og halvér dem evt. Rør chilisauce og sojasauce sammen, smag til med limesaft, og gem til senere.
Varm en wok op, til den er rygende varm. Tilsæt ½ spsk. olie, hakket hvidløg og hakket chili, og steg tigerrejerne heri under omrøring i ca. 3 minutter, til de er knapt møre. Tag dem op af wokken.
Tilsæt resten af olien og steg grøntsagerne under omrøring i 3-4 minutter. Tilsæt rejerne, og lad dem stege med i 1 minut. Tag wokken af varmen, og vend nudlerne og chili-soja-saucen i.
Strø peanuts og korianderblade over.
Prøv også: Fiskefilet med kryddersmør og kartofler
Kylling i hvidvin og grønt
(2 personer)
- 4-6 kyllinge-underlår
- 1 spsk. Hvedemel
- Salt og peber
- Smør og olivenolie
- 75 g bacon i tern
- 1 stort løg
- 1 stor gulerod
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. timian
- 125 g champignoner
- 3 dl halvtør hvidvin
Tilbehør:
- Ris
Prøv også: 4 lækre hapsere, du nemt kan lave
Fremgangsmåde:
Strø kyllingelårene med mel, og krydr med salt og peber. Steg lårene gyldne på begge sider i en gryde i smør og olie, og tag dem op af gryden.
Tør gryden af, og kom nyt fedtstof i. Steg bacon, hakket løg og gulerod skåret i grove tern i ca. 8 minutter. Tilsæt hvidløg, og steg yderligere i ½-1 minut. Tilsæt timian, rensede champignoner skåret i skiver og kyllingelår. Hæld vinen ved, og lad det simre under låg i 30-35 minutter. Tag lårene op, og hold dem varme.
Skum saucen for fedt, lad den koge lidt ind, ca. 5 minutter, og smag til.
Kog ris, og servér dem til. Hæld saucen over kyllingen ved servering.
Prøv også: Bagt butternutsquash med fyld
Oksefrikadeller med rodfrugter og salat
(2 personer)
- 250 g hakket oksekød
- Salt og peber
- 2 spsk. revet løg
- 1 tsk. sambal oelek
- 1 stor spsk. Mel
- 1 æg ½ dl mælk
- Olivenolie og smør til stegning
- 200 g gulerødder
- 200 g pastinakker
- 200 g rødbeder
- ½-1 tsk. tørret eller frisk timian
- 1-2 stk. julesalat
- 1 dl æblejuice
- Ca. ½ spsk. honning
Prøv også: 3 slags brød, du nemt kan bage
Fremgangsmåde:
Rør det hakkede kød med ¾ tsk. salt. Tilsæt løg, sambal oelek, mel, æg og mælk, og rør det sammen. Brug gerne en elpisker med dejkroge på.
Tænd ovnen på 220°. Skræl og skær rodfrugterne i stave. Skær rødbederne i lidt tyndere stave end de øvrige rodfrugter – så bliver de færdige samtidigt. Vend rodfrugterne med olie på en bageplade med bagepapir, og giv dem 30 minutter i ovnen. Vend dem undervejs, og krydr med salt og timian mod slutningen.
Form farsen til frikadeller med en spiseske, og steg dem i olie og smør i ca. 5 minutter på hver side.
Kog julesalaten knapt mør i letsaltet vand, dræn den, del den på langs, og steg stykkerne gyldne i smør. Hæld juice og honning ved. Lad det simre i 5 minutter. Smag evt. til med mere honning, salt og peber, og servér.
Prøv også: 3 slags pandekager med bær