Andebryst á l'orange med kartofler
Andebryst á l'orange med kartofler
(4 pers.)
Orangesauce:
2 skalotteløg
1 usprøjtet appelsin
2 spsk. sukker
1 spsk. rød vineddike
½ dl tør rødvin
1½ dl hønsebouillon
Ca. ½ tsk. salt
Groftkværnet peber
2 tsk. majsstivelse
20 g smør
2 andebryster
2 tsk. salt
Groftkværnet peber
Porrekartofler:
¾ kg kartofler
1 porre
30 g smør
1 tsk. salt
Tilbehør:
Grønne bønner
Pil og hak skalotteløgene fint. Skræl appelsinskallen i strimler med et juliennejern. Kog strimlerne 3 min. i lidt vand, skift vandet og gentag 2 gange. Pres appelsinsaften til ca. 11/2 dl. Smelt sukkeret gyldent i en gryde. Tilsæt appelsinsaft, løg, vineddike, vin og bouillon. Koger småt under låg 20 min. Hertil kan forberedes. Rør majsstivelse og lidt koldt vand sammen og jævn saucen. Pisk smørret i og smag til med sukker, salt og peber.
Porrekartofler: Tænd ovnen på 250°. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde strimler. Smelt smørret i en bradepande i ovnen. Kom kartoflerne i bradepanden og vend dem rundt med smørret og salt. Sæt den i ovnen 20 min., rør rundt et par gange. Rens porren og skær den i strimler. Bland dem med kartoflerne og steg yderligere 10 min.
Rist andebrystets skindside og giv det salt og peber. Læg det på en varm pande med skindsiden nedad 2-3 min. Vend det og dæmp varmen. Steg det 15-20 min. under låg, til det er rosa i midten, prøv med en kødnål. Saften skal være svagt rosa.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også: Andebryst med urtesauce
Som forret kan du servere:
Selleriremoulade på tomater
Og som afslutning på et skønt måltid:
Valnøddetærte med frisk frugt