Opskrifter
Baconsalat med croutoner
Mandag, 1. oktober 2012Opskrift: Kristina Marckmann Foto: Carina Krüger
En salat med fylde er nok til at gælde for et måltid

20 min
2 personer
Baconsalat med croutoner:
2 sk. hvedebrød
1 tsk. smør
1 tsk. salt
1 fed presset hvidløg
1 spsk. hakket persille
200 g bacon i tern
150 g blandet salat
6 cornichoner
1 st. bladselleri
1 æble
1 tsk. citronsaft
2 tsk. rødvinseddike
1 spsk. vand
1 spsk. olivenolie
30 g mild blåskimmelost, f.eks. himmelblå
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Fjern skorpen og skær brødet i terninger.
- Rist brødternene i olien sammen med hvidløg og persille, til de er gyldne og sprøde, og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
- Skyl salaten og hak cornichoner og bladselleri.
- Skær æblet i tern og vend dem i citronsaft.
- Pisk eddike, vand og olivenolie sammen og smuldr osten i.
- Pisk dressingen cremet og smag til med salt og peber.
- Bland salaten med cornichoner, æble og bacon og anret den i portionsskåle.
- Dryp dressingen over, pynt med sprøde croutoner og server.

Hovedretter
Drivhustærte med bacon