Citronsild med gin og Sherrysild
Citronsild med gin
(Ca. 8 pers.)
4 store gammeldags marinerede sildefileter
Eddikelage:
5 korianderfrø
5 hele allehånde
1 løg
Saft og skal af 1usprøjtet citron
1½ dl eddike
1 dl sukker
Citronlage:
½ usprøjtet citron
1 lille stykke grøn porre
½ dl gin
Knus koriander og allehånde groft i morter. Skær løget i skiver. Kog ingredienserne til eddikelagen op og lad den trække natten over. Skyl sildefileterne. Si eddikelagen og hæld halvdelen over sildene. Gem resten i køleskab. Lad sildene trække koldt 5 dage. Hæld lagen fra sildene og skær dem i 2-3 cm brede bidder. Skær citronen i meget tynde skiver. Bland sild og citronskiver. Hæld gin og lagen fra køleskabet over. Stil dem i køleskab 1 døgn. Snit porren og kom den over sildene.
Sherrysild
(8-10 pers.)
2 dåser matjessild
Eddikelage:
1 løg
1 tsk. hel allehånde
1 dl eddike
¾ dl sukker
Sherrylage:
1 dl tomatketchup
1 dl tør sherry
Skyl sildene og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget fint. Knus allehånden i morter. Bland tingene til eddikelagen og kog den småt 2-3 min. Køl lagen af. Bland ketchup og sherry i lagen og vend sildene i. Trækker et døgns tid i køleskab.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere julelækkerier her...