Opskrifter

Farinata med bagte tomater og peberfrugt

Fredag, 11. oktober 2024Af Gitte Heidi Foto: Betina Hastoft
En italiensk kikærtemelsvaffel, toppet med bagte tomater og peberfrugt. Perfekt som en let frokost eller som en del af en tapas-anretning.
2 t og 30 min
4 personer
Farinata med bagte tomater og peberfrugt:
500 g kikærtemel
Vand
Lidt salt
250 g cherrytomater
6 små snackpeberfrugter
3 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde:

  1. Bland kikærtemel med vand i en skål, til du får en blød og klistret dej. Krydr med salt.
  2. Lad dejen hvile i 2 timer.
  3. Tænd ovnen på 220°.
  4. Skyl og halvér tomaterne, og fjern kernehusene.
  5. Skyl snackpeberfrugterne, fjern kernehusene, og skær dem i kvarter.
  6. Beklæd en bradepande med bagepapir, og bred kikærtedejen ud herpå i en tykkelse på ca. 1 cm.
  7. Fordel tomater og peberfrugt oven på.
  8. Dryp med olie, og drys godt med timian.
  9. Bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter, og servér det friskbagt og lunt.

TIP

Top brødet med smuldret fetaost inden bagning for et cremet tvist.