Opskrifter
Farinata med bagte tomater og peberfrugt
Fredag, 11. oktober 2024Af Gitte Heidi Foto: Betina Hastoft
En italiensk kikærtemelsvaffel, toppet med bagte tomater og peberfrugt. Perfekt som en let frokost eller som en del af en tapas-anretning.

2 t og 30 min
4 personer
Farinata med bagte tomater og peberfrugt:
500 g kikærtemel
Vand
Lidt salt
250 g cherrytomater
6 små snackpeberfrugter
3 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk timian
Fremgangsmåde:
- Bland kikærtemel med vand i en skål, til du får en blød og klistret dej. Krydr med salt.
- Lad dejen hvile i 2 timer.
- Tænd ovnen på 220°.
- Skyl og halvér tomaterne, og fjern kernehusene.
- Skyl snackpeberfrugterne, fjern kernehusene, og skær dem i kvarter.
- Beklæd en bradepande med bagepapir, og bred kikærtedejen ud herpå i en tykkelse på ca. 1 cm.
- Fordel tomater og peberfrugt oven på.
- Dryp med olie, og drys godt med timian.
- Bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter, og servér det friskbagt og lunt.

Hjemmebag
Focaccia med krydderurter
TIP
Top brødet med smuldret fetaost inden bagning for et cremet tvist.