Farserede peberfrugter
(2 pers.)
30 min. + 35 min. i ovnen
4 peberfrugter (farve efter eget valg)
250 g hakket, magert oksekød
1 hakket løg
1 fed fintrevet hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 stænger finthakket blegselleri
½ dl hakket persille
2 spsk. friskhakket timian
1 æg
2 spsk. piskefløde
50 g revet ost (parmesan el. emmentaler)
Salt og peber
Tilbehør
Grøn salat
TIP
Man kan også lave en grønsagsfars, hvor kødet erstattes af gulerødder og courgetter, der rives groft.
Skær toppen af peberfrugterne og tag frøstolen ud. Toppene skæres i små bitte stykker og bruges i farsen. Sauter løg og hvidløg i en gryde. Kom hakket peberfrugt og blegselleri i og tilsæt kødet. Lad det lige brune. Kom hakkede krydderurter, æg, fløde og ost i sammen med salt og peber. Smag til. Fyld i de udhulede peberfrugter og sæt dem i ovnen med lidt vand i bunden af fadet ved 180° i 30-35 min . Serveres med grøn salat
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...