Frikadeller med asparges og blomkål i yoghurt
Ingredienser til frikadeller med asparges og blomkål i yoghurt
(4 pers.)
500 g hakket skinkekød
2 æg
Salt og peber
2-3 spsk. havregryn
Ca. 1½ dl mælk eller danskvand
Smør og evt. lidt olie til stegning
½ blomkål
12 grønne asparges
1 dl tyk, græsk yoghurt eller tyk skyr
2 tsk. æbleeddike
1 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning
Salt og peber
Pynt
Græskarkerner og dild
Tilbehør
Groft brød eller rugbrød
Tip om asparges
De grønne asparges kan spises både rå og dampede, mens de hvide lige skal have opkog, før de er gode.
De opbevares bedst i grønsagsskuffen pakket i fugtige aviser.
Fremgangsmåde
Rør det hakkede kød med æg, salt, peber og havregryn. Rør mælken i lidt ad gangen, til farsen siger svup. Lad den trække koldt i 30 min., spæd evt. med lidt mere mælk, hvis farsen bliver for tør. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olie ca. 14 min i alt.
Skyl blomkål og asparges og bræk enderne af asparges. Skær blomkål og asparges i meget tynde skiver. Rør yoghurt med eddike, olie, honning, salt og peber og vend blomkål og asparges heri. Pynt med dild og græskarkerner.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Grillede nakkekoteletter med aspargesfrikassé
Frikadeller med kartofler og persillesovs
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)