Opskrifter

Lækker og saftig grydestegt kylling med hjemmelavet agurkesalat

Fredag, 17. juni 2011Opdateret 26. februaraf Helle Brønnum Carlsen
Nem opskrift på grydestegt kylling med kogte kartofler og cremet sovs. Et helt perfekt aftensmåltid, når det skal gå stærkt, men uden at gå på krompomis med smagen.
1 t og 25 min
4 personer
Grydestegt kylling
1 hel kylling
1 bundt kruspersille
Salt og peber
30 g smør
1 dl vand
1 dl gammeldags sødmælk
1 dl piskefløde
Agurkesalat
1 agurk
1 dl hvidvinseddike
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
Tilbehør
Kogte kartofler

Fremgangsmåde

  1. Brun kyllingen i en gryde, drys med salt og peber og stop et skyllet bundt persille ind i kyllingen, evt. sammen med et overskåret løg.
  2. Kom vand ved, læg låg på gryden og steg ved svag varme i en god time til et prik i låret kun lader klar kødsaft komme ud.
  3. Mens kyllingen steger, laves agurkesalat ved at marinere tynde skiver af agurk i lidt salt og dernæst overhælde dem med eddike smagt til med sukker.
  4. Når kyllingen er klar, hældes mælk og fløde over, og der koges i 2-3 min. Sovsen skal skille let.
  5. Partér kyllingen og server med agurkesalat, sovs og kartofler.