Kalvekotelet med sherry og rosiner
(2 pers.)
2 kalvekoteletter
Groft salt
1 spsk. knuste, sorte peberkorn
1 spsk. smør
2 dl tør sherry
2 dl kalvebouillon
1 dl sultanas el. rosiner
30 g smør
Tilbehør
Persillesalat (miks af hjertesalat og bred persille) og
Kogte kartofler
TIP
- En bøf er rosastegt, når kødet føles på samme måde, som når man trykker med højre hånds pegefinger præcis til venstre for roden af venstre tommelfinger på den knyttede hånd.
Drys koteletterne med salt og pres de knuste peberkorn ned i kødet.
Steg koteletterne ca. 6 min. på hver side afhængig af tykkelsen. Mærk blødheden.
Hold bøfferne varme og hæld overskydende fedt fra. Kom sherry på panden og kog, til det er reduceret til det halve (2-3 min.).
Kom bouillon og rosiner i og kog igen til det halve (4 min.).
Pisk koldt smør i skyen og server til sammen med kartofler og salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere gode bøffer...
Grillet oksefilet med skalotteløg-tomatsovs
Lammetykstegsbøffer
Oksemedaljoner med gedeoste-tomatburgere