Kalvetunge med peberrodsovs
(3 pers.)
20 min. + 2½ time i gryde
1 saltet kalvetunge
1 l vand
3 peberkorn
2 laurbærblade
2 gulerødder
2 løg 25 g smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
1-2 spsk. revet peberrod
½ tsk. sukker
½ tsk. eddike
Læg tungen i en gryde med vand og lad den koge op. Skum af, tilsæt peber, laurbærblade, gulerødder og løg og lad den småkoge under låg i 2½ time. Smelt smørret over svag varme og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør godt, så sovsen bliver glat. Tilsæt sukker, peberrod og eddike. Varm den til kogepunktet og smag til med salt og peber. Tag tungen op, løsn skindet med en kniv og træk det af. Server tungen i tynde skiver med kogte kartofler og dampede grønsager. Kalvetungen er efterhånden ikke en standardvare, men skal bestilles hos slagteren. Den skal koge længe, men det er umagen værd. Resterne skal nok gøre lykke på et stykke rugbrød med lidt hjemmerørt flødepeberrod.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...