Lasagne
40 min. + 25 min. i ovnen
(4 pers.)
9 plader lasagne
Kødsovs
1 spsk. olivenolie
1 hakket fed hvidløg
1 hakket løg, oregano og basilikum
Grønsager, f.eks.gulerødder, selleri, courgette, aubergine
Salt og peber
400 g hakket oksekød
1 dåse tomater
Bechamel
30 g smør
30 g hvedemel
4 dl mælk
Muskatnød
50 g groftreven ost
Tilbehør
Grøn salat
Hak løg og hvidløg. Riv gulerødder og courgetter groft. Kom grønsagerne op i varm olie og rør rundt. Hæld kødet ved, tilsæt oregano, basilikum, salt og peber. Kom en dåse flåede tomater ved og rør godt. Skyl dåsen med 1/2 portion vand, og hæld i gryden. Lad den simre for middelvarme i 20 min.
Bag bechamelsovsen op, smag til med salt, peber og reven muskat.
Lægges i lag, slut med bechamel og drys reven ost øverst.
Bag lasagnen ved 200° i ca. 25 min.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se oversigt over flere klassiske middagsretter her