Opskrifter

Limemarineret skinkeschnitzel med mos af knoldselleri

Mandag, 14. februar 2011Opdateret 4. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Disse limemarinerede skinkeschnitzler med hjemmelavet knoldsellerimos og ris er dejligt friske og et godt alternativ til den klassiske skinkeschnitzel.
30 min
2 personer
Limemarineret skinkeschnitzel med knoldsellerimos
2 skinkeschnitzler ca. 1 cm tykke (alternativt koteletter, der så skal stege lidt længere)
2 usprøjtede limefrugter
1 fed hvidløg
2 kviste timian
Havsalt i sprøde flager
Friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
200 g selleriknold (renset)
100 g blegselleri
1 dl bredbladede persilleblade
1 spsk. kapers
Tilbehør
Kogt blanding af ris og vilde ris

Fremgangsmåde

  1. Bank skinkeschnitzlerne meget flade.
  2. Riv den ene limefrugt fint og pres saften af den.
  3. Gnid den revne skal, fintrevet hvidløg, hakkede timianblade, salt og peber ind i kødet. Lad det trække i 15 min., mens tilbehøret ordnes.
  4. Kog halvdelen af selleriknolden til mos og skær resten til i størrelse som spilleterninger, der koges i 1 min. i saltet vand.
  5. Skær blegsellerien i tynde, lange strimler og vend i pureret sellerimos med tern af selleri og hakket bred persille, drys med kapers.
  6. Steg skinkeschnitzlerne på en grillpande i ca. 3 min. på hver side ved meget høj varme.
  7. Grillsteg den anden lime i to halve og server med salat og risblanding.