Julekage med appelsinremonce
100 g smør
275 g mel
¾ dl håndvarmt vand
25 g gær
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
Remonce
150 g revet marcipan
50 g flormelis
50 g blødt smør
1 æg
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
50 g finthakkede, tørrede abrikoser
Pensling
Æggehvide
Tesukker
Smuldr smør og mel. Rør gæren ud i vandet og kom det i melet sammen med æg, sukker og kardemomme. Ælt dejen let sammen, den skal helst være lidt fugtig, og lad den hæve lunt tildækket ca. 1 time. Rør remoncen sammen. Tag en lille smule dej fra, del resten i 2 portioner og rul dem ud i cirkler. Læg den ene på bageplade med bagepapir og fordel remoncen.
Pensl kanten med æggehvide og læg den anden bund ovenpå. Tril den lille klat dej i en lang, tynd pølse og læg den ned langs kanten. Lad kagen efterhæve lunt ca. 1½ time. Pensl med æggehvide og drys tesukker på. Bag kagen 18-20 min. ved 200° på midterste ovnrille. Spis den nybagt eller bag den i forvejen og lun den i ovnen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Flødevafler med rå-
rørte blåbær
Sirupslagkage
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Find endnu mere julebag her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)