Citronsnurrer med marcipan
Fredag, 16. december 2022Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.Foto: Betina Hastoft.
Forkæl familie eller venner med lækre snurrer. Snurrerne er tilsat citron og fyldt med marcipan, som gør dem yderst velsmagende.
45 min
12 personer
Citronsnurrer
25 g gær
2 dl minimælk
1 tsk. salt
50 g sukker
1 æg
75 g hvedemel
Remonce
75 g marcipan
50 g sukker
1/2 usprøjtet citron
1 æg til pensling
Til servering
Flormelis
Citronsnurrer med marcipan
- Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør godt sammen.
- Smuldr smørret i halvdelen af melet i en anden skål, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig, evt. på en røremaskine.
- Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
Remonce
- Rør marcipan, sukker, citronsaft og fintrevet citronskal sammen til en blød remonce.
- Smør halvdelen af dejen med remoncen, fold den anden halvdel af dejen henover, og rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm.
- Skær dejen i 12 strimler på ca. 2,5 cm’s bredde, og sno dem til en spiral. Drej spiralen omkring 2 fingre, og slå en knude ned midt i snurren til sidst.
- Læg snurrerne med knuden nedad på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
- Lad snurrerne hæve i ca. 30 minutter til dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 200°, og bag snurrerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Servering
- Sigt flormelis over de lune snurrer, og nyd dem friskbagte.