Vafler med spinat og laks
Vafler med spinat
(8 plader)
Vafler:
2 æg
100 g spinat
6 dl kærnemælk
125 g havregryn
½ tsk. salt
140 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Ca. 2 spsk. smør
Forslag til fyld:
1 salathoved
2-3 modne avocadoer
200 g røget laks
1 lille rødløg
Fremgangsmåde
Vafler: Del æggene i blommer og hvider. Blend spinat, kærnemælk, havregryn og æggeblommer, til spinaten er helt findelt. Bland salt, mel og bagepulver i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend i dejen. Varm vaffeljernet op og pensl med lidt smør.
Kom ca. 1⁄8 af dejen i vaffeljernet ad gangen og bag vaflerne, til de er sprøde og lysebrune på begge sider. Del evt. vaflerne og læg dem sammen med salat, avocado, laks og tynde skiver rødløg. Eller brug dem som friskbagte sandwich med andre typer pålæg.