Opskrifter
Græskarsuppe med rugbrødscroutoner
Fredag, 20. september 2024Af Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Varm dig op med en cremet græskarsuppe, der byder på efterårets bedste smage. Top den med sprøde rugbrødscroutoner for et lækkert og mættende twist.

25 min
4 personer
Græskarsuppe:
1 stort hokkaidogræskar
Olivenolie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
7 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
½ citron
Salt og peber
Rugbrødscroutoner:
8 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
Salt
Til servering:
2 dl cremefraiche 18 %
Fremgangsmåde:
Rugbrødscroutoner:
- Tænd ovnen på 200°.
- Skær rugbrødet i tern, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Vend ternene i olie, og drys med salt.
- Bag croutonerne knasende sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.

Opskrifter
Kartoffelsuppe med kylling
Græskarsuppe:
- Skær græskarkødet i tern.
- Svits dem i olie i en gryde i et par minutter.
- Hak løg, hvidløg og timian fint.
- Hæld det i gryden med græskartern, og steg i yderligere 5 minutter, uden at det tager farve.
- Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog.
- Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskarternene er helt møre.
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
- Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.

Hovedretter
Kantarelsuppe med ostemuffins
Servering:
- Top med cremefraiche og rugbrødscroutoner, og servér rygende varm.