Grillstegt forel med hjemmelavet porrecreme

Søndag, 11. juli 2010Opdateret 26. februar
af Redaktion
Denne opskrift på forel stegt på grillen giver lynhurtigt en fornemmelse af sommer - og så smager det helt vidunderligt med hjemmelavet porrecreme til.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1. pers.

125 g små kartofler
200 g porrer
50 g tomat
1 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
20 g friskost naturel 11%
1 forel, ca. 200 g
1 spsk. hakket persille
1 spsk. klippet dild
25 g rødløg
5 g smør
1 tsk. citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne med skræl på og pil dem.
  2. Rens porren og skær den i tynde skiver.
  3. Vask tomaten og skær den i tern.
  4. Svits porre og tomat i olie på en varm pande. Lad blandingen småstege i ca. 5-8 min.
  5. Rør friskosten i og smag til med salt og peber.
  6. Skær hoved og hale af den rensede forel.
  7. Åbn forellen og fyld den med persille, dild, løg og smørklat. Krydr med citronsaft, salt og peber.
  8. Luk forellen og grill den på grillen i ca. 5-10 min. på hver side. Forellen skal være gennemstegt, før den spises.
  9. Server forellen med kogte, pillede kartofler og porrecreme.

Tip

Forellen kan også spises kold på rugbrød. Pyntet med porrecreme bliver det et sundt, godt og flot frokostmåltid.