Opskrifter

Citrusgrillet fisk med krydrede gulerødder

Onsdag, 1. marts 2017af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
En lækker aftenret med hvid fisk, grøntsager og ris. Brug den fisk du bedst kan lide fx torsk, kulmule, kuller eller hvilling.
(4 pers.)

Det skal du bruge til citrusgrillet fisk med krydrede gulerødder:

4 gulerødder 4 forårsløg 2 tsk. garam masala 1 spsk. olivenolie Salt og peber 1 dl korianderblade 4 stk. filet a 150-200 g af hvid, fast fisk Lime-, citron- og appelsinskiver (4 af hver slags) Tilbehør: Kogte ris og salat Prøv også: Fisk i butterdej med dildcreme

Sådan gør du

Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver. Snit forårsløgene på samme måde. Steg garam masala i olien i 5-7 min. ved lav varme sammen med forårsløgene og gulerødderne, til gulerødderne er ganske møre, men stadig sprøde. Kom evt. lidt vand ved. Tilsæt salt og peber og vend i sidste sekund korianderblade i. Bag fisken under ovnens grill i 4 min. Dryp så lidt olie over og drys med salt og peber. Læg en skive af hver slags citrusfrugt på fiskestykkerne og grill dem i endnu 5 min. Servér retten med ris og salat Prøv også: Krebsebisque