Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
(1 pers.)
175 g kalkunfilet
1 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
50 g porre
50 g champignon
50 g persillerod
2 pressede fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 tsk. stødt ingefær
2 spsk. tomatpuré
2½ dl vand
Salt og peber
125 g kogt bulgur (60 g rå)
TIP
Bulgur er knækket, forkogt hvede og et godt alternativ til ris. En rest bulgur, som ristes i lidt olie på en pande sammen med løg, tomater og tørrede krydderurter, som f.eks. timian og basilikum, bliver et dejligt tilbehør til fjerkræ, lam og oksekød. En kold rest bulgur kan også bruges i en salat.
Rens porre, champignon og persillerod og skær dem i passende skiver. Skær kalkunfileten i tern og brun kødet i olie. Tilsæt porre, champignon, persillerod, hvidløg, paprika, timian og ingefær. Lad kød og grønsager stege ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt tomatpuré og vand og lad retten småkoge i ca. 15 min.
Smag til med salt og peber. Kog bulguren efter anvisningen på pakken. Retten kan evt. jævnes med lidt majsstivelse eller hvedemel, rørt ud i lidt vand. Kalkungryden smager også godt på andendagen, fordi den har fået lov at trække med krydderierne i længere tid.
SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.
Mest grønt
Mest tilbehør
Mest protein
Fjerkræ
125 g
125 g
175 g
Grønsager
300 g
150 g
150 g
Tilbehør
125 g
175 g
125 g
Kcal/ kJ
504/2110
499/2088
489/2045
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB
Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her (link fjernet)
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub
Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet
Prøv flere slankeretter fra SlankeDoktor...
Fastelavnsboller
Kylling med peberfrugter og ris
Koriandergryde med rødbedesalat