Cremet kartoffelfad med skinke og grøntsager

Søndag, 27. juni 2010Opdateret 17. februar
af Redaktion
Nemt kartoffelad i ovn fyldt med sprøde grøntsager og skinke i cremet sovs af minimælk og parmesanost
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

125 g kartofler
100 g gulerod
100 g porre
125 g skinketern
3 dl minimælk
1 spsk. salt
1 spsk. timian
1 spsk. revet parmesanost

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og gulerødder og skær i skiver.
  2. Klargør porrer og skær i skiver.
  3. Læg lagvis de skiveskårne kartofler, gulerødder og porrer i et smurt, ildfast fad sammen med skinketern.
  4. Bland mælk med salt og timian.
  5. Hæld blandingen over grøntsagerne. Drys med parmesanost.
  6. Bag retten i ovnen ved 200° i ca. 45-60 min. Dæk evt. med folie, hvis skorpen bliver for mørk.

Tip

Du kan nemt bruge andre eller tilføje flere rodfrugter i retten såsom knoldselleri, pastinak og persillerod.