
Kære Puk
Vores sexliv er gået i stå
Denne uges opskrift er tænkt som "Mest grønt", men kan med lethed justeres til "Mest protein" ved at tilsætte kød og justere grønsagsmængden.
Ved "Mest protein" er der ikke brugt spinat, men i stedet for 150 g magert, hakket oksekød, maks. 10%, og af grønsager er der brugt: 50 g porre, 40 g majs og 50 g gulerødder.
På billedet er lasagnen vist som "Mest protein".
"Mest tilbehør" udgår i denne uge, da det er svært at justere opskriften til en slankeopskrift.
(1 pers.)
200 g helbladet frossen spinat
2 fed presset hvidløg
Lidt timian
75 g porre
75 g gulerod
2 dl tomatsauce fra glas
Salt og peber
3 lasagneplader (ca. 60 g)
20 g mager ost, 30+/18%
TIP
Sådan gør du
Tø spinaten op i en varm gryde, tilsæt hvidløg og timian. Rens grønsagerne, skær porren i fine ringe og riv guleroden fint. Bland grønsagerne i spinaten og hæld tomatsaucen i (gem ¾ dl til "pynt").
Lad spinatblandingen småkoge ved svag varme i ca. 10 min. Smag til med salt og peber. Laver du lasagnen med kød, svitses det først.
Læg lasagnen sammen i en foliebakken på 10 x 20 cm. Slut af med en lasagneplade og "pynt" med den gemte tomatsauce og revet ost.
Bag lasagnen i en varm ovn ved 200° i 25-30 min.
Tomatsaucen giver ekstra grønt. Den er ikke medregnet i grønsagsmængden.