Lynstegt oksesteak med ferskensalat og kartofler

Søndag, 18. juli 2010Opdateret 26. februar
af Redaktion
Lynstegt oksesteak kan være den helt perfekte ide til en aften, hvor der skal kæles mere for maden - her er den serveret med en frisk ferskensalat og kogte kartofler.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

200 g oksesteak
40 g romainesalat
3 cherrytomater
40 g grønne asparges
75 g gulerod
50 g frisk fersken
1 spsk. balsamicoeddike
1 citronskive
10 g pinjekerner
125 g kartofler

Fremgangsmåde

  1. Vask og kog kartoflerne til de er møre, ca. 25-30 min.
  2. Rens og vask grøntsagerne. Skær salaten i fine strimler, halver tomaterne, striml guleroden med en kartoffelskræller.
  3. Kog aspargesen, så den stadig har bid, og skær den i passende stykker.
  4. Skræl fersknen og skær den i tynde både. Bland alle grøntsager forsigtigt i en salatskål.
  5. Skær citronskiven i kvarte og pynt salaten med citron, fersken og pinjekerner. Dryp balsamico hen over salaten.
  6. Krydr steaken med salt og peber og steg den i 4-5 min. på hver side.
  7. Server steaken med salat og kogte kartofler.