Lynstegt oksesteak kan være den helt perfekte ide til en aften, hvor der skal kæles mere for maden - her er den serveret med en frisk ferskensalat og kogte kartofler.
Foto: Catrine Mannerup
1 pers.
200 g oksesteak 40 g romainesalat 3 cherrytomater 40 g grønne asparges 75 g gulerod 50 g frisk fersken 1 spsk. balsamicoeddike 1 citronskive 10 g pinjekerner 125 g kartofler
Fremgangsmåde
Vask og kog kartoflerne til de er møre, ca. 25-30 min.
Rens og vask grøntsagerne. Skær salaten i fine strimler, halver tomaterne, striml guleroden med en kartoffelskræller.
Kog aspargesen, så den stadig har bid, og skær den i passende stykker.
Skræl fersknen og skær den i tynde både. Bland alle grøntsager forsigtigt i en salatskål.
Skær citronskiven i kvarte og pynt salaten med citron, fersken og pinjekerner. Dryp balsamico hen over salaten.
Krydr steaken med salt og peber og steg den i 4-5 min. på hver side.