Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
(5 portioner)
300 g hakket oksekød (maks. 12 g fedt pr. 100 g)
6 dl vand
1 stk. oksebouillonterning
2 spsk. sojasovs el. engelsk sovs
2 spsk. flydende fedtstof
2 gulerødder i tern
1 persillerod el. pastinak i tern
1½ løg i tern
1½ dl koldt vand (til meljævning)
4 spsk. hvedemel (til meljævning)
Kulør
½ tsk. peber
1 tsk. salt
Mos af rodfrugter
300 g kartofler
250 g pastinak
250 g gulerod
1½ dl minimælk
3 tsk. olivenolie
Salt og peber
Vand, oksebouillon og sojasovs hældes i en gryde og koges op. Oksekødet ristes på en sliplet-pande i fedtstof, kødet tilsættes skyen, og retten bringes i kog. Grønsagerne ristes på sliplet-panden i fedtstof og tilsættes efterhånden. Retten koger videre i ca. 15 min. Der tilsættes evt. mere vand. Millionbøffen jævnes med meljævning og koges godt igennem, smages til med salt og peber og der tilsættes evt. lidt kulør.
Til rodfrugtmosen skrælles kartofler, gulerødder og pastinak (andre rodfrugter kan anvendes). Kog grønsagerne helt møre i vand 30-45 min. Varm mælk og olivenolie op. Hæld vandet fra grønsagerne. Pisk mosen med en el-pisker, gerne 5 min., så den er helt fin og luftig. Vend den varme mælk og olivenolie i mosen og smag til med salt og peber.
Tip: Pynt retten med persille ved servering.
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB
Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. (link fjernet)
Energi-information pr. portion
Energi 463 kcal/1936 kJ
Fedt: 18 g
Kulhydrater: 27 g
Protein: 42 g
Kostfibre: 8 g
Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub
Prøv de andre lækre madopskrifter:
Paprikagryde
Brændende kærlighed
Fars med spinat og champignonsauce
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)