Thai inspirerede fiskefrikadeller med koriander

Søndag, 29. september 2013Opdateret 10 timer siden
af Familie Journals Slankeklub
Disse fiskefrikadeller er både lækre, kalorievenlige og så er de super nemme at lave. Rigtig god fornøjelse!
Thai inspirerede fiskefrikadeller med koriander
Thai inspirerede fiskefrikadeller med koriander

4 portioner

500 g kartoffel
500 g hakket fiskekød f.eks. fra sej eller torsk
1 stk. løg
1 stk. rød peberfrugt
1 spsk. frisk koriander
1 stk. lime
1 stk. æg
3 spsk. hvedemel
1 dl minimælk
Salt og peber
2 tsk. rapsolie

Dip

½ dl soyasauce
1 spsk. rødvinseddike
2 tsk. sukker
Chili (frisk eller tørret)

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne skær dem i 1 cm tykke skiver og kog dem ca. 15 min. til de er møre.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem gennem en sigte (eller med et piskeris) - afkøl kartoffelmosen.
  3. Hak løg, peberfrugt og krydderurter fint.
  4. Rør fiskefarsen til dine fiskefrikadeller med 1 tsk. salt og rør derefter æg og hvedemel i farsen.
  5. Tilsæt hakkede grøntsager, limesaft og kartoffelmos.
  6. Rør efter med lidt mælk i farsen til dine fiskefrikadeller har en passende konsistens.
  7. Brun dine fiskefrikadeller på en slip-let pande.
  8. Læg dine fiskefrikadeller i et ovnfast fad og steg dem færdige i ovnen ved 175°C i 15-20 min.
  9. For at lave dippen, skal du røre sukker sammen med sojasauce og eddike og tilsæt til sidst chilien.
  10. Server med kogte fuldkorns nudler eller brune ris og dertil en råkost eller salat. Pynt med limebåde og korianderblade.

Næringsindhold

Energiinformation pr. portion fiskefrikadeller

329 Kcal / 1378 kJ
Fedt: 4 gram
Kulhydrater: 37 gram
Protein: 31 gram
Kostfibre: 2 gram