Tre slags dip

Tirsdag, 22. juni 2010
af Redaktion
Lækre og hjemmelavede: Avocadodip, tzatziki og krydderurtedip
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub

AVOCADODIP
1 moden avocado
1 dl græsk yoghurt 2%
1 spsk. citronsaft
1 spsk. sød chilisauce
1 tomat
1 forårsløg
Salt og peber

Halver avocadoen på langs, pil stenen ud og tag avocadokødet ud med en ske. Mos avocadokødet og bland det med yoghurt, citronsaft og chilisovs. Klargør tomat og forårsløg og skær tomaten i små, fine tern og forårsløget i meget fine ringe (brug også den grønne del af forårsløget). Vend tomat og løg i avocadomosen og smag til med salt og peber.
Pr. pers.: 307 kJ (73 kcal)

TZATZIKI
4 dl græsk yoghurt 2%
½ agurk
2 fed hvidløg
1 spsk. friskhakket løvstikke
1 tsk. fint salt
Hvid peber

Skræl agurken og riv den groft. Vrid agurken fri for væde og bland den i yoghurten sammen med knust hvidløg, friskhakket løvstikke og smag til med salt og peber.
Pr. pers.: 263 kJ (62 kcal)

KRYDDERURTEDIP
2 dl ylette
2 spsk. friskhakket persille
2 spsk. friskhakket purløg
2 spsk. finthakket dild
2 spsk. finthakkede
basilikumblade
1 forårsløg
Salt og peber

Skyl krydderurterne, hak dem fint og bland dem i yletten. Rengør forårsløget og hak det meget fint, brug så meget af det grønne som muligt. Smag til med salt og peber.
Pr. pers.: 163 kJ (39 kcal)

Slankeopskrift: Pernille Brøndum


Se gode grillmenuer her.

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Hyldeblomstsaft
Skinkehorn
Sandwichpandekage
Små hapsere til sommerfrokosten