Der er ét år, der særligt skiller sig ud i Nicklas Buch Jensens liv - både for det gode og det dårlige.
2008 var året, hvor den i dag 17-årige, unge mand fra Kolding til jul fik sit første, rigtige filmkamera, som han straks tog fat på at øve sig i at bruge.
En anderledes sørgelig oplevelse indtraf dog tidligere samme år, da Nicklas' oldefar døde. Han boede på det tidspunkt hos sine oldeforældre. Og det havde han gjort, fra han var 2 år.
- Min far var narkoman, og min mor havnede også i misbrug. Men så havde jeg heldigvis en familie, der trådte til og sørgede for, at jeg ikke kom i pleje hos fremmede, fortæller Nicklas.
Hans mormor, Betty, som var det mest naturlige valg, var dog lige blevet enke. Desuden havde hun på det tidspunkt selv hjemmeboende børn og arbejdede i øvrigt på nathold.
Noget usædvanligt gav kommunen derfor Nicklas' oldeforældre tilladelse til at påtage sig opgaven.
- Jeg kan ikke prise min barndom hos mine oldeforældre højt nok. De har formet mig og givet mig opdragelse og moral. Og den periode har præget alt, lige fra min fantasi til min måde at udtrykke mig på. Min oldefar tog mig tit med i cirkus, og besøg i Kolding Sommerrevy hører også til mine gode barndomsminder.
I 2009 flyttede drengen efter eget ønske permanent hjem til sin mor.
Det gik dog skidt, og enden på det blev, at Nicklas kom til sin mormor og hendes mand Flemming, hvor han bor den dag i dag. Samtidig fik han mulighed for at skifte klasse i skolen.
- Her fik jeg pludselig venner, og flere af dem er mine bedste venner i dag. På det tidspunkt var jeg en brilleabe med fedtet hår, men vennerne hjalp mig med at skifte stil og fik mig til at interessere mig for tøj. Ja, jeg begyndte endda at få kontakt med pigerne.
De glade, positive oplevelser smittede også af på Nicklas' film, og det var i den periode, hans nye, humoristiske stil blev til.
Han gør det i parodier på alt fra "Olsen-Banden" til "Paradise Hotel".
- Men jeg gør også grin med teenagesituationer. En af filmene handler for eksempel om, hvor dyrt det er at købe tre Breezere til den pige, man gerne vil score. Pointen er, at man altid ender med at købe dem alligevel, selv om det på ingen måde er nogen garanti for succes. Jeg har det med at lure folk af og kan nærmest tude af grin over unge fyre, der dyrker fitness og bagefter står og spænder muskler foran spejlet.
På Facebooksiden "Nicklas Buch Jensen" kan du se det unge talents sjove produktioner.
Det var en god ven, der sidste år foreslog Nicklas Buch Jensen at lave en "følger"-funktion på sin Facebook-profil, så han kunne få følgere - eller fans, om man vil. Reaktionen var overvældende.
- Efter en enkelt dag havde jeg fået omkring 5.000 følgere, husker Nicklas.
Antallet af jævnaldrende, der fulgte med i hans udfoldelser, voksede efterhånden til over 34.000, og for nylig oprettede Nicklas af praktiske årsager en Facebook-side specielt til sine videoer.
Nu om stunder har Nicklas det glimrende med sine forældre.
- Min far har været clean i seks år og arbejder som pedel ved kommunen. Han har fundet sin viljestyrke frem, og i kraft af ham er jeg tilmed blevet storebror til en halvsøster på 2 år. Min far og jeg ses af og til, når vi har lyst til det. Også min mor har det bedre end nogensinde, og vi tilbringer meget tid sammen i dag.
- Jeg er en mønsterbryder. Hver eneste weekend får jeg tilbudt både hash og andre stoffer, men siger altid pænt nej tak, fordi det minder mig om det misbrug, jeg oplevede fra mine forældres side som barn. I det hele taget gider jeg ikke være til fest med folk, der ryger joints.
- På længere sigt bliver jeg nok ikke boende i Kolding. Jeg håber naturligt nok at kunne gøre det til min levevej at lave film, spille skuespil og skrive. Og så er det jo om at komme derhen, hvor mulighederne findes, siger Nicklas Buch Jensen.