Opskrifter

Engelsk porterkage

Mandag, 24. november 2008af Redaktion
200 g blødt smør200 g rørsukker3 æg275 g mel 1½ tsk. bagepulver1 tsk. KardemommeFyld: 100 g soltørrede abrikoser (Urtekram)100 g svesker50 g

200 g blødt smør
200 g rørsukker
3 æg
275 g mel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. Kardemomme

Fyld:
100 g soltørrede abrikoser (Urtekram)
100 g svesker
50 g pomeransskal
100 g mandler
1½ dl porter

Hak fyldet halvgroft, det er ikke nødvendigt at smutte mandlerne. Rør smør og sukker godt, og rør æggene i et ad gangen. Bland mel, kardemomme og bagepulver, og rør det forsigtigt i dejen skiftevis med porter. Vend til sidst det hakkede fyld i dejen. Kom dejen i en stor randform, penslet to gange med smeltet smør. Bag kagen på nederste rille ved 160° i 1½ - 1¾ time. Hvis kagen ser ud til at blive for mørk, kan der lægges lidt alufolie rundt om formen og over formen. Lad kagen køle lidt af i formen, inden den vendes ud på en bagerist. Den kan dryppes med porter, men så skal kagen opbevares i køleskab, ellers mugner den.
Den færdige kage kan pyntes med et tyndt lag abrikosmarmelade og smuttede hele mandler.
Server kagen med flødeskum smagt til med lidt sukker og vanilje eller med vaniljeis.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen



Tærte med promiller, klik her...
Abrikostærte med Cointreau
Æblecrumblekage med romrosiner