Engelsk porterkage
200 g blødt smør
200 g rørsukker
3 æg
275 g mel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. Kardemomme
Fyld:
100 g soltørrede abrikoser (Urtekram)
100 g svesker
50 g pomeransskal
100 g mandler
1½ dl porter
Hak fyldet halvgroft, det er ikke nødvendigt at smutte mandlerne. Rør smør og sukker godt, og rør æggene i et ad gangen. Bland mel, kardemomme og bagepulver, og rør det forsigtigt i dejen skiftevis med porter. Vend til sidst det hakkede fyld i dejen. Kom dejen i en stor randform, penslet to gange med smeltet smør. Bag kagen på nederste rille ved 160° i 1½ - 1¾ time. Hvis kagen ser ud til at blive for mørk, kan der lægges lidt alufolie rundt om formen og over formen. Lad kagen køle lidt af i formen, inden den vendes ud på en bagerist. Den kan dryppes med porter, men så skal kagen opbevares i køleskab, ellers mugner den.
Den færdige kage kan pyntes med et tyndt lag abrikosmarmelade og smuttede hele mandler.
Server kagen med flødeskum smagt til med lidt sukker og vanilje eller med vaniljeis.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Tærte med promiller, klik her...
Abrikostærte med Cointreau
Æblecrumblekage med romrosiner