Opskrifter

Horn med birkesfyld

Mandag, 2. marts 2009af Redaktion
(12 stk.)75 g smør ½ dl vand1 dl yoghurt25 g gær1 tsk. sukker1 tsk. saltCa. 325 g hvedemelFyld75 g blå birkes ½ æg (gem resten til pensling)1 spsk.

(12 stk.)

75 g smør
½ dl vand
1 dl yoghurt
25 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Ca. 325 g hvedemel


Fyld
75 g blå birkes
½ æg (gem resten til pensling)
1 spsk. honning
Reven skal af ½ citron

Æg til pensling


Smelt smørret og bland det med vand og yoghurt. Rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker og næsten alt melet og saml dejen.
Ælt mere mel i, til dejen har passende konsistens, ikke for blød og gerne smidig. Lad dejen hæve lunt tildækket et par timer.
Skold de blå birkes og hæld dem i en sigte til afdrypning. Rør birkeskornene med æg, honning og citronskal.
Ælt den hævede dej let igennem og del den i to portioner. Rul hver portion ud i en stor cirkel og del den i 6 trekanter.
Smør birkesfyldet på og tril trekanterne sammen fra den brede side mod spidsen. Læg dem på plade med bagepapir og spidsen nedad. Lad hornene efterhævne påpladen i ½ time. Pensl med æg og bag dem 16-18 min. ved 200° på ovnens midterrille.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også...
Klementinmuffins med birkes
Scones