Opskrifter

Langtidshævede flutes

Mandag, 16. februar 2009af Redaktion
(4 stk.)15 g gær4 dl håndvarmt vand ½ spsk. saltCa. 550 g pizzamelRør vand og gær sammen. Tilsæt salt og 250 g pizzamel og ælt dejen sammen med

(4 stk.)

15 g gær
4 dl håndvarmt vand
½ spsk. salt
Ca. 550 g pizzamel

Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt og 250 g pizzamel og ælt dejen sammen med røremaskine eller håndpisker. Stil dejen til forhævning et lunt sted i 4 timer, dækket med et fugtigt klæde eller med en plastpose over skålen. Skal stå, til dejen bobler. Ælt resten af melet i dejen, så den bliver passende sej og blank. Nu skal dejen hæve et par timer i skålen. Del den i 4 portioner og form dem til flutes. Sno flutene og læg dem på plade med bagepapir. De skal efterhæve lunt ca. 1 time. Spray med vand, rids dem med et barberblad eller skarp kniv og sæt dem i ovnen 5 min. ved 250° på midterste ovnrille. Sænk varmen til 225° og bag videre i ca. 10 min., til flutene er gyldenbrune.

Tip

* Hvis flutene skal være ekstra sprøde, kan man sprøjte dem med lidt vand, 5 min. efter at de er sat i ovnen.

* Flutene, som sammenlagt hæver ca. 7 timer, bliver seje og sprøde.





Madopskrift: Af Anne Skovgaard-Petersen

Flere gode opskrifter ...
Flute med græskarkerner og spelt
Langtidshævet surdejsbrød
Pizzaboller