Langtidshævet surdejsbrød
Surdej:
25 g fuldkornshvedemel
25 g rugmel
50 g hvedemel
2 dl vand
Dej:
Surdej
5 g gær
1½ dl vand
50 g fuldkornshvedemel
1½ tsk. salt
350 g hvedemel
Surdej:
Bland alle ingredienserne og kom dem i en beholder med låg. Lad dejen stå i stuetemperatur 2 dage og rør op i den nogle gange.
Dej:
Rør vand og smuldret gær. Tilsæt surdej og de øvrige ting og ælt dejen, til den er elastisk og slipper skålen. Kom dejen i en olieret skål og lad den hæve tildækket i køleskab 1 døgn. Stil derefter skålen på køkkenbordet 3 timer. Hæld dejen ud på plade med bagepapir og fold den over en enkelt gang. Sæt pladen i en 250° varm ovn på nederste rille og bag brødet ca. 25 min.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen