Sardisk hvedebrød
¼ pakke (12,5 g) gær
6 dl håndvarmt vand
2 tsk. salt
650 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og mel og rør, til dejen begynder at samle sig, den skal stadig være lind og klæbrig.
Dæk skålen til og lad dejen hæve 6-8 timer på køkkenbordet eller i køleskabet til næste dag. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir.
Drys mel over og sæt pladen på midterrillen i 225° varm ovn. Bag brødet ca. 35 min.
TIP
* Dejen til hvedebrødet er så lind, at den ikke kan æltes med hænderne, brug røremaskinens æltekroge eller en grydeske.
* Hvis det passer dårligt med så lang hævetid, kan dejen indledningsvis sættes 2 min. i mikroovn ved lav effekt og dernæst hæve videre på køkkenbordet til dobbelt størrelse.
Hvis dejen har hævet i køleskab, skal den tempereres en halv times tid, når den er hældt ud på bagepladen.
Melet kan ændres til 150 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel og ca. 425 g hvedemel.
Dejens konsistens kan variere, afhængig af, hvor koldt eller lunt den har hævet. Hvis den er meget flydende, kan brødet bages i et smurt ovnfast fad eller en mellemstor bradepande.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også ...
Olivenboller
Morgenboller, brød og flutes
Foccaciaboller