Tærte med brieost
Dej:
125 g smør
175 g mel
3 spsk. koldt vand
Fyld:
150 g champignoner
1 spsk. olie
4 soltørrede tomater
1 dl friskreven parmesanost el. mild reven ost
1 fed presset hvidløg
2 æg
2 dl fløde el. mælk
Salt og peber
200 g brieost
Tilbehør: Blandet salat Dej: Smuldr smør og mel. Tilsæt vand og ælt hurtigt dejen sammen. Tryk den ud i en tærteform ca. 23 cm i diameter og prik bunden med en gaffel. Stil formen i fryser 15 min. Og forbag bunden direkte fra fryseren 5-10 min. ved 200°.
Fyld: Rens svampene og skær dem i skiver. Steg dem møre i olie og læg dem i bunden af tærten. Skær tomaterne i strimler og bland dem med parmesanost sammen med hvidløg, æg, fløde, salt og peber. Hæld blandingen i tærtebunden. Skær brieosten i skiver og læg dem ned i æggeblandingen i en pænt mønster. Bag tærten ca. 35 min. Ved 200°. Byd på sprød ost som tapas med salat til eller som snack til et glas vin.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen