Opskrifter

Byg dit eget peberkagehus

Lørdag, 19. december 2015 Opskrift: Kristina Miechels Opskrift: Kristina Miechels
Et lille hyggeligt julekage projekt. Her får du opskriften og en guide til hvordan du laver det søde peberkagehus.

Det tager lidt tid at lave peberkagehuset, men det er en rigtig familieaktivitet. Pas godt på små fingre, når der arbejdes med varm karamel.

Sådan bygger du dit eget peberkagehus

Det skal du bruge:

Dej:
125 g smør
200 g sirup
150 g brun farin
500 g mel
1 tsk. peber
1 tsk. st. ingefær
1 tsk. st. kardemomme
3 tsk. st. kanel
2 tsk. natron
1 æg
10 frugtbolcher

Glasur:
175 g flormelis og 1 æggehvide.
Desuden bruges 150 g harlekinknapper

Karamel:
150 g sukker

Er et peberkagehus lidt for stort et projekt? Så har vi også en opskrift på pebernødder til dig her

Sådan laver du peberkagehuset

Smelt smør, sirup og farin over svag varme. Rør krydderier og natron i og lad det køle lidt af. Rør æg og melet i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hvile på køl i et par timer, gerne længere. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og skær dejen ud i de forskellige kagedele, se tabellen. Læg delene på en bageplade med bagepapir og bag dem i 5 min. ved 180°. Tag dem ud, læg 1 bolche i hvert vindueshul og bag i yderligere 5 min. Lad delene køle helt af, før huset dekoreres og samles.

Rør flormelis og æggehvide sejt og fyld glasuren i et kræmmerhus af bagepapir. Klip spidsen af kræmmerhuset og dekorer husdelene med glasur og harlekinknapper. Lad glasuren tørre i mindst 2 timer, til den er hård, før huset samles. Smelt sukkeret på en pande og hold karamellen flydende ved lav varme. Lim husets dele sammen med karamellen ved at dyppe kanterne i karamellen og holde dem sammen til karamellen er stivnet.

1. Læg farvede bolsjer i vindueshullerne og lad dem smelte i ovn

2. Kanterne dyppes i flydende karamel

3. Huset samles

Se flere skønne juleklassikere i galleriet herunder

Juleklassikere