Opskrifter
Cheesecake med lemoncurd
Fredag, 17. januar 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Den perfekte kombination af cremet cheesecake og syrlig lemoncurd – en dessert, der imponerer!

2 t og 20 min
4 personer
Cheesecake med lemoncurd:
1 blad husblas
1 usprøjtet citron
150 g flødeost naturel
100 g cremefraiche 18 %
100 g lemoncurd
20 g smør
4 fuldkorn Digestive-kiks
Til servering:
1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde:
- Udblød husblas i koldt vand i en skål i ca. 5 minutter.
- Riv og pres citronen.
- Pisk flødeost, cremefraiche, lemoncurd og citronskal sammen.
- Vrid husblassen fri for vand, og smelt den sammen med citronsaft i en skål over vandbad.
- Rør 5 spsk. af flødeostecremen i husblasblandingen lidt ad gangen.
- Vend herefter husblasblandingen i den resterende flødeostecreme, til konsistensen er jævn.
- Smelt smør, og blend kiksene til krummer i en blender.
- Rør kiksekrummer og smør sammen, og pres blandingen ned i 4 portionsglas.
- Top med flødeostecreme, og sæt desserterne på køl i mindst 2 timer.
- Pynt hver cheesecake med tynde skiver af citron lige inden servering.

Dessert & Kage
Lemoncurd-cupcake