Cheesecake med blåbær
75 g smør
150 g fuldkornskiks (digestive)
4 bl. husblas
200 g flødeost
2 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
2 dl cremefraiche
2 tsk. fintreven citronskal
50 g flormelis
500 g blåbær
2 spsk. sukker
½ dl vand
3 bl. husblas
Smelt smørret og smuldr kiksene i. Pres blandingen sammen som bund i en 24 cm springform. Udblød og smelt husblassen og lad den afkøle let. Rør flødeosten med æggeblommer, cremefraiche og citronskal. Rør den let afkølede husblas i osteblandingen. Pisk hviderne stive med flormelis og vend dem i osteblandingen. Fordel blandingen over kiksebunden og stil kagen koldt i et par timer. Udblød husblassen og fordel halvdelen af blåbærrene over kagen. Rør resten af bærrene med sukker og vand over svag varme, til sukkeret er opløst. Tilsæt og smelt husblassen og lad det afkøle let. Hæld blåbærgeleen over kagen og stil den koldt, til geleen har sat sig.
Opskrift: Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen