Citrusgele med passionsfrugt
(4 pers.)
4 blade husblas
1 rosa grapefrugt
4 appelsiner
2 dl friskpresset appelsinsaft
1 stang vanilje
½ stang kanel
1 hel nellike
Ca. 100 g sukker el. efter smag
Passionsfrugtsauce:
2 passionsfrugter
50 g sukker
1 dl vand
Læg husblassen i blød i koldt vand. Skræl appelsiner og grapefrugt og skær dem i både ved at skære ind langs hinderne over en skål, så saften samles. Tilsæt friskpresset appelsinsaft, så der i alt er 2½ dl. Kog det op med flækket vaniljestang, kanel og nellike og lad det trække 10 min. Under låg. Si saften. Vrid vandet af husblassen og smelt den i den varme appelsinblanding. Smag til med sukker. Læg citrusfileterne i fire portionsforme, evt. muffinsforme, og hæld gele over. Sæt formene i køleskab til næste dag. Dyp formene 10 sek. i varmt vand og vend toppene ud på et fad. Passionsfrugtsauce: Bring langsomt sukker og vand i kog og lad det koge 5-7 min. Køl lagen af. Skær passionsfrugterne i halve og skrab saft og kerner ud i sukkerlagen. Sæt det på køl, til det skal bruges.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen