Opskrifter

Græsk valnøddekage

Torsdag, 14. august 2008af Redaktion
125 g smør175 g sukker4 æg150 g mel2 tsk. bagepulver1 dl mælk1 tsk. vaniljesukker100 g valnøddekernerPynt: 1 dl abrikosmarmelade1-2 spsk. citronsaft25

125 g smør
175 g sukker
4 æg
150 g mel
2 tsk. bagepulver
1 dl mælk
1 tsk. vaniljesukker
100 g valnøddekerner

Pynt:
1 dl abrikosmarmelade
1-2 spsk. citronsaft
25 g hakkede valnøddekerner


Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med mælk, vanilje og de hakkede valnøddekerner. Kom dejen i en velsmurt form og bag kagen 30-40 min. ved 200° på midterste ovnrille. Løsn kagen fra formen med en kniv og vend den ud på en bagerist. Rør abrikosmos og citronsaft sammen og smør eller pensl det på kagen. Pynt med hakkede valnødder.

Tip: I Grækenland har jeg fået kagen med friske abrikoser. På denne årstid er appelsiner skåret i tynde både godt.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen