Riskugler med ost og skinke
(2 pers.)
35 min.
50 g ris
6 tråde safran
1 tsk. salt
30 g smør
Fyld:
15 g smør
1½ spsk. mel
1½ dl mælk
50 g reven mozzarella
100 g hakket skinke
1½ dl ærter
1 tsk. paprika
Salt og peber
1 æg
3 dl rasp
Olie til kogning
Kog risene møre i 6 dl vand med safran og salt, rør smørret i og lad dem afkøle lidt. Smelt smørret med melet og pisk mælken i. Tilsæt mozzarella, skinke, ærter og krydderier, varm igennem og smag til. Form hule halvkugler på størrelse med clementiner af 2/3 del af risene. Læg en skefuld fyld i hver og luk dem med resten af risene. Rul kuglerne i æg og rasp og kog dem i 180° varm olie, til de er gyldne. Server med råkost.
Madopskrift: Kristina Miechels
Prøv også...
Spansk gryde med det hele
Spinatlagsagne