Sprængt oksebryst med pickles
1 tyk skive hjemmebagt rugbrød
5-10 g smør
2-3 sprøde salatblade
4 skiver sprængt oksebryst
1 spsk. friskrevet peberrod
½ dl piskefløde
1-2 spsk. pickles
¼ tomat
2 stykker bredbladet persille
½ løg stegt til sprøde ringe i lidt hed olie
Smør rugbrødet og læg salatblade på. Læg skiver af oksebryst på. Pisk fløden til skum og smag til med peberrod. Læg flødepeberrod og pickles på og pynt med tomat og persille. Steg løgringe til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Pynt øverst på stykket.
Hjemmelavet pickles
50 g små drueagurker
1 gulerod
¼ blomkål delt i buketter
75 g små grønne bønner
100 g skalotteløg, pillede
Evt. ¼ rød chili i skiver
Lage 1: 1 l vand, 150 g salt,
Lage 2: 3 dl lys god vineddike, 200 g sukker, 1/2 dl mel, 1 tsk. karry, 1 spsk. grov sennep, 1/8 tsk. peber
Alle grønsager renses og skæres i mindre stykker. Vand og salt blandes. Vigtigt for forholdet: vand/salt er, at koncentrationen af salt ikke kommer under 13%. Heri lægges grønsagerne i 1 døgn. Saltlagen hældes fra, og grønsagerne koges i 5 min i frisk vand. I en anden gryde koges eddike og sukker sammen, melet udrøres i lidt koldt vand og piskes i den kogende væske sammen med krydderier. Lagen koges i mindst 3 min., til den er helt jævn og ikke smager af mel længere. Skoldede rene glas gøre klar, og de nykogte grønsager lægges straks heri, hvorefter den nytillavede pickleslage hældes over. Bindes til og stilles køligt. Bortset fra, at pickles smager skønt til koldt kød, varm steg, sild og andet godt, så er den basis for god hjemmelavet remoulade.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere til smørrebrødssedlen her...
Kartoffelmad med hjemmerørt mayonnaise
Gammel ost med fedt og sky