Braiseret kalveskank<BR/> i øl med urter
(4 pers.)
1 kg kalveskank evt. blandet med kalvebryst skåret i store tern
2 porrer
2 persillerødder
2 gulerødder
1 bdt. bredbladet persille
2 rødløg
5 kviste timian
½ usprøjtet citron
2 øl (gerne lys ale)
Salt og peber
3 laurbærblade
Tilbehør: 1½ selleriknold kogt til mos og smagt til med 50 g smør, hakkede hasselnødder og hakket persille, salt og peber
Rens og snit alle grønsagerne i mindre stykker. Læg dem i stegesoen sammen med kødet, vend rundt med krydderier og overhæld det hele med øl. Stil det i ovnen med låget på ved 90° i 6 timer. ½ time før skrælles sellerien og skæres i mindre stykker, koges mør i ca. 20 min. og moses med smør, nødder og krydderier. Lad evt. stegeskyen koge lidt ind, hvis den er for tynd, og den kan også jævnes let med majsstivelse udrørt i vand.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen