Cremet sellerisuppe
(4 pers.)
500 g selleri
1 løg
2 fed hvidløg
15 g smør
5 kviste timian
8 dl hønse- el.grønsagsbouillon
2 dl fløde el. sødmælk
Ca. 1 tsk. revet citronskal
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Tilbehør
2-3 tynde skiver halvgroft brød u. skorpe, ca. 50 g
75 g røget mørbrad
15 g smør
Pynt
Hakket persille
Klippet purløg
Skær skrællen af sellerien, pil løg og hvidløg og skær det hele i mindre stykker. Svits grønsagerne i smør med timian. Hæld bouillon ved. Kog under låg ca. 25 min., til sellerien er mør. Tag timianen op. Miks suppen glat i gryden med stavblender. Varm op med fløden og smag til med citronskal og -saft, salt og peber.
Tilbehør
Skær brød og mørbrad i meget små tern. Rist brødet på en pande i smørret. Tilsæt mørbrad og rist et kort øjeblik, til den er varm.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere supper, der varmer...
Cremet kyllingesuppe med låg
Rødbedesuppe med flæsk
Sellerisuppe med æbler